27 Mayıs 2014 Salı

Kalamar

Kalamarın Özellikleri
Boynuzsu bir iç kavkısı vardır. On ayağından ikisi diğerlerinden bir kat uzundur. Loligo ve Ommastrephes cinsi üyeleri ağlara ya da dipte gezinirken zokaya takılır. Karadeniz dışında Türkiye çevresindeki bütün denizlerde bulunur. Türkiye sularındaki tek türü Avrupa kalamarı olarak da bilinen Loligo vulgaris'tir. Boyu 30 cm ile 2 m arasında değişir. İnsana saldırma örneği fazla değildir ama korktuğunda mürekkebini püskürtüp kaçar, bir şey olmazsa saldırır ve boyu 1 metreden uzunsa öldürebilir[kaynak belirtilmeli]. Kalamar Balığı yaygın inanışın aksine mürekkep balığı veya ahtapot değildir.
Kalamar Nasıl Pişirilir?
Kalamar Nasıl Yapılır?
Kalamar Pişirme Yöntemleri; Fırında, Tavada, Izgara
Kalamar Tarifleri İçin Tıklayınız
Kalamar Hangi Dönemlerde Daha Lezzetlidir?
Kalamar Ne Zaman Yenir?
Kalamar hangi aylarda daha lezzetlidir? Tıklayınız
Kalamarın  Yararları Nelerdir?
Balığın Faydaları
Kalamar Balığı Resimleri
Kalamar , Mürekkep balığı ve Ahtapot Arasındaki fark

0 yorum:

Yorum Gönder