28 Mayıs 2014 Çarşamba

Kırma Mercan

KIRMA MERCAN ( Pagellus acerme )
Mercan ailesindendir. 0 - 400 m. bazende 700 m. derinliklere inebilmektedir. Taşam çevresi taşlık, kayalık ve dibe yakın yerlerdir. Boyları 35 - 40 cm. ye ulaşabilir. Eti beyaz, gevrek ve lezzetlidir. Marmara, Çanakkale Boğazı ve Ege de bolca bulunur. Ekonomik değeri yüksektir. Denizlerdeki ısıya göre ilkbahardan başlayarak Ağustosa kadar üremeleri sürer. Etçil balık olan Mercanlar çeşitli küçük balıklar, kabuklular ve omurgasızlarla beslenir.Mercan balığının bir başka ismi de “Mantık”tır.İri olanlarına “Battal” yarım kilodan küçüklerine “Litrin” en küçüğüne ise,“Mangır” denir.Mangır hemen hemen 100 gram kadardır.Yılın her mevsiminde av verirler.
KIRMA MERCAN NASIL PİŞİRİLİR?
Mercan balığı nasıl yapılır?
Mercan Pişirme Yöntemleri; Fırında, Tavada, Izgara
Mercan Tarifleri İçin Tıklayınız
Mercan Hangi Dönemlerde Daha Lezzetlidir?
Mercan Ne Zaman Yenir?
Mercan balığı hangi aylarda daha lezzetlidir? Tıklayınız
Balığın Yararları Nelerdir?
Balığın Faydaları
Kırma Mercan Balığı Resimleri
Mercan Balığı Türleri

0 yorum:

Yorum Gönder